Het Team

Karin van Bergen

Initiatiefnemer de Mollenhof

In november 2013 ben ik op De Mollenhof komen wonen samen met mijn partner Kees. Na meer dan 30 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt te hebben binnen veel verschillende organisaties en een eigen praktijk heb gehad als Psychosociaal natuurgeneeskundig counselor deed zich de mogelijkheid voor om op De Mollenhof in Oeken mijn droom te verwezenlijken. Een plek voor en door mensen. Waar mens, zorg, natuur en historie samen komen. Lekker buiten zinvol bezig zijn. Het  geeft plezier aan de dag, saamhorigheid, gemeenschap zin om iets mooier te maken.  Gezamenlijk koffie drinken en creatief bezig zijn geeft gezelligheid.

Wat De Mollenhof wil uitdragen is: laagdrempeligheid, kleinschaligheid, ontzorging, veilige plek en persoonlijke benadering, het gevoel ergens bij te horen.

Dit kan en wil ik niet alleen uitdragen en heb daar fijne mensen om me heen voor nodig die dezelfde intentie hebben. Het geweldige enthousiaste team stelt zich aan u voor.

De Professionals en Vrijwilligers

Wendie Derks

Mijn naam is Wendie Derks. Ik ben 47 jaar en ik woon samen met mijn partner en 3 kinderen in de gemeente Brummen. Vanuit mijn eigen coachpraktijk de Wending, werk ik sinds maart 2017 als ZZp-er een vast aantal dagdelen per week op de Mollenhof.

Deze plek geeft mij vanaf het eerste moment een gevoel van thuiskomen en dat gevoel wil ik graag met heel veel mensen delen. Je kunt hier genieten van de rust en de natuur, maar ook van gezelschap, een spel, een (creatieve)activiteit of een gezonde lunch. Zo bieden we voor ieder wat wils. En daarin zit voor mij het allerbelangrijkste. Mensen komen hier omdat ze graag willen komen, omdat ze er plezier aan beleven of doordat ze op een zinvolle manier kunnen bijdragen. Je mag hier zijn wie je bent. Wij proberen ons daar op af te stemmen en daar op aan te sluiten om samen met jou op zoek te gaan naar jouw mogelijkheden en talenten.

Annet Cranendonk

In september 2018 kwam ik, Annet Cranendonk, bij de Mollenhof binnen als aanvulling van het team. Het werken met de oudere mens bevalt mij goed en doe dat met veel plezier.
De kiem voor mijn interesse voor het werken met ouderen is ontstaan door de dementie van mijn moeder. Haar bezocht ik 3 jaar wekelijks in het verzorgingshuis.

Mijn achtergrond is zeer divers; de landbouwschool, gewerkt in gezinsvervangend tehuis, de gehandicaptenzorg, oprichting biologisch-dynamischbedrijf en zorgboerderij in Vorden. Deze bestaat inmiddels 35 jaar, mijn man was daar de tuinder. Ook heb ik 10 jaar in de vrije school bewegings-/euritmieles gegeven aan kinderen. Cursussen aan volwassenen en individuele lessen.
Inmiddels alweer 10 jaar werkzaam als bewegingstherapeut/euritmie in Doetinchem en Zutphen . Verder ben ik met héél veel plezier, na 20 jaar, weer begonnen met vioolspelen!
Kom gerust op de woensdagmiddag eens langs op de Mollenhof dan zien we elkaar.

Geurdie van Winkoop

Mijn naam is Geurdie van Winkoop (54 jr.) en ik woon met Wilco Zwaneveld, in Dieren. We hebben twee kinderen (21 en 20 jr.) en we hebben een kudde Drentse Heideschapen en twee Border Collies.

Op de Mollenhof werk ik vooral in de tuin, samen met de vrijwilligers en begeleid ik mensen met een indicatie. We zorgen er samen voor dat er in het voorjaar en in de zomer, bloemen geplukt kunnen worden en groente uit de moestuin gehaald kan worden o.a. voor de bereiding van een gezonde lunch.

Daarnaast zijn we nu ook nog bezig met het aanleggen van een nieuw stuk moestuin en daar komt ook nog een stuk bloementuin bij.
We onderhouden de tuin en het erf van de Mollenhof. Dat maakt dat er altijd veel verschillende werkzaamheden te doen zijn.

Mijn werkervaring heb ik voornamelijk opgedaan op een tuinproject in Haarlem. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren bij diverse mensen gewerkt als ambulant hulpverlener in de zorg, en dat doe ik nu ook nog. Verder verzorg ik af en toe een viltworkshop op de Mollenhof.

Tot ziens op de Mollenhof.

Evelien Westerbeek-Morsink

Ik ben Evelien Westerbeek-Morsink. Samen met mijn man, onze twee kinderen en een poes woon ik in Zutphen. Ons huis staat vlak bij de IJssel waar ik graag wandel. Ik ben graag buiten actief bezig, zing bij een koor speel gitaar en houd van breien en koken.

Naast mijn werk bij de Mollenhof heb ik een eigen praktijk als autismecoach. De Mollenhof is een bijzondere plek waar ruimte is voor iedereen. Ik vind het het heel fijn om een steentje bij te dragen aan deze mooie plek met gezellige en huiselijke sfeer!