Het Team

Karin van Bergen

Initiatiefnemer de Mollenhof

In november 2013 ben ik op De Mollenhof komen wonen samen met mijn partner Kees. Na meer dan 30 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt te hebben binnen veel verschillende organisaties en een eigen praktijk heb gehad als Psychosociaal natuurgeneeskundig counselor deed zich de mogelijkheid voor om op De Mollenhof in Oeken mijn droom te verwezenlijken. Een plek voor en door mensen. Waar mens, zorg, natuur en historie samen komen. Lekker buiten zinvol bezig zijn. Het  geeft plezier aan de dag, saamhorigheid, gemeenschap zin om iets mooier te maken.  Gezamenlijk koffie drinken en creatief bezig zijn geeft gezelligheid.

Wat De Mollenhof wil uitdragen is: laagdrempeligheid, kleinschaligheid, ontzorging, veilige plek en persoonlijke benadering, het gevoel ergens bij te horen.

Dit kan en wil ik niet alleen uitdragen en heb daar fijne mensen om me heen voor nodig die dezelfde intentie hebben. Het geweldige enthousiaste team stelt zich aan u voor.

De Professionals en Vrijwilligers

Wendie Derks

Mijn naam is Wendie Derks. Ik ben 47 jaar en ik woon samen met mijn partner en 3 kinderen in de gemeente Brummen. Vanuit mijn eigen coachpraktijk de Wending, werk ik sinds maart 2017 als ZZp-er een vast aantal dagdelen per week op de Mollenhof.

Deze plek geeft mij vanaf het eerste moment een gevoel van thuiskomen en dat gevoel wil ik graag met heel veel mensen delen. Je kunt hier genieten van de rust en de natuur, maar ook van gezelschap, een spel, een (creatieve)activiteit of een gezonde lunch. Zo bieden we voor ieder wat wils. En daarin zit voor mij het allerbelangrijkste. Mensen komen hier omdat ze graag willen komen, omdat ze er plezier aan beleven of doordat ze op een zinvolle manier kunnen bijdragen. Je mag hier zijn wie je bent. Wij proberen ons daar op af te stemmen en daar op aan te sluiten om samen met jou op zoek te gaan naar jouw mogelijkheden en talenten.

Louise Lindeboom

Mijn naam is Louise Lindeboom, ik ben 55 jaar en getrouwd. Gezegend met 3 volwassen kinderen die allemaal op zichzelf wonen. Ik woon in Arnhem waar ik veel wandel in de vele groene parken.

In april 2020 ben ik begonnen op De Mollenhof. Op de woensdagen zal ik vanuit mijn bedrijf Lindeboom Wandelcoach werkzaam zijn als zzp-er op De Mollenhof.
Mijn eerste kennismaking met De Mollenhof was als een warme deken. Een fijne plek waar een ieder zich snel thuisvoelt en zichzelf kan zijn. Het huiselijke en de verbinding met de natuur zorgen voor rust en dat iedereen op eigen, unieke wijze kan groeien en bloeien. Een veilige basis waar we elkaar mogen ontmoeten en verrijken.

Ik ben een buitenmens en begeleid als zorgprofessional en als wandelcoach al vele jaren jong & oud op weg naar een prettig welbevinden en plezier. De natuur is mijn compagnon in mijn (werkend) leven. Samen met anderen krijgt het buiten zijn een extra dimensie.
Als Register Wandelcoach begeleid ik vrouwen in de natuur met stress- en burnoutklachten. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website www.lindeboomwandelcoach.nl

Geurdie van Winkoop

Mijn naam is Geurdie van Winkoop (54 jr.) en ik woon met Wilco Zwaneveld, in Dieren. We hebben twee kinderen (21 en 20 jr.) en we hebben een kudde Drentse Heideschapen en twee Border Collies.

Op de Mollenhof werk ik vooral in de tuin, samen met de vrijwilligers en begeleid ik mensen met een indicatie. We zorgen er samen voor dat er in het voorjaar en in de zomer, bloemen geplukt kunnen worden en groente uit de moestuin gehaald kan worden o.a. voor de bereiding van een gezonde lunch.

Daarnaast zijn we nu ook nog bezig met het aanleggen van een nieuw stuk moestuin en daar komt ook nog een stuk bloementuin bij.
We onderhouden de tuin en het erf van de Mollenhof. Dat maakt dat er altijd veel verschillende werkzaamheden te doen zijn.

Mijn werkervaring heb ik voornamelijk opgedaan op een tuinproject in Haarlem. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren bij diverse mensen gewerkt als ambulant hulpverlener in de zorg, en dat doe ik nu ook nog. Verder verzorg ik af en toe een viltworkshop op de Mollenhof.

Tot ziens op de Mollenhof.

Ariënne Henkemans

Mijn naam is Ariënne Henkemans, ik ben 50 jaar en woon met mijn man Corné in het buitengebied van Hengelo Gelderland.
Sinds oktober 2019 werk ik de donderdagen op De Mollenhof en neem bezoekers mee naar buiten of naar de tuinkamer om van de tuin te genieten en bij te dragen aan lichte tuinwerkzaamheden. We oogsten groenten en kruiden voor de lunch en planten en zaaien nieuwe planten.
Van jongs af aan houd ik van mensen en van de natuur. De ontwapenende en gezond-makende werking van de natuur en de seizoenen is mijn belangrijkste inspiratiebron en drijfveer om samen in het groen te werken. Vanuit mijn eigen praktijk Groen-te-werk begeleid en coach ik mensen in de natuur en moestuin. Als groene begeleider werk ik op verschillende zorgtuinen met jong volwassenen met een lichte beperking en met ouderen met een vorm van dementie.
Samen onderhouden we de tuinen en kweken groenten, bloemen, kruiden en fruit. Dat is voor iedereen een leerzame, zinvolle en/of ontspannende bezigheid. De dagelijkse verzorging van de planten, de oogst en verwerking van de producten geeft voldoening en levert altijd weer parels op voor de sociale interactie en persoonlijke ontwikkeling.
Vanuit mijn eigen praktijk aan huis in Hengelo verzorg ik coachwandelingen op het mooie Landgoed t’ Zelle, onder andere voor mantelzorgers. Voor meer informatie, zie mijn website: www.groentewerk.nl

Bianca van Dam

Op 19 september 2019 kwam ik voor een kennismaking gesprek bij De Mollenhof. Dit beviel van beide kanten goed en zo kwam ik op de maandagmiddag als aanvulling bij het team. De Mollenhof gaf mij gelijk bij binnenkomst al een fijn gevoel. Er hangt een ontspannen, gezellige en huiselijke sfeer en ook de ligging van het pand in de natuur is mooi en rustgevend. Het mooie vind ik dat een mens hier mens mag zijn, er wordt gedacht in mogelijkheden en niet in beperkingen, daarom mag een ieder zijn wie hij of zij is en doen wat diegene zelf leuk en prettig vindt.
Er zijn veel mogelijkheden om te doen, hierbij kun je denken aan: een gezamenlijk spel of alleen, lezen, muziek luisteren, knutselen, maar ook buiten wandelen in de tuin, tuinieren, koken en bakken. De mensen worden op een leuke manier gemotiveerd en gestimuleerd om mee te doen, maar er wordt niks opgelegd en dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de mensen graag bij De Mollenhof komen. Groet en graag tot ziens op De Mollenhof! Bianca.

Claire Dix

Tekst volgt binnenkort.

Het Mollenteam en de vrijwilligers.

Foto van voor de Corona 😉