Het Team

Karin van Bergen

Initiatiefnemer de Mollenhof

In november 2013 ben ik op De Mollenhof komen wonen samen met mijn partner Kees. Na meer dan 30 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt te hebben binnen veel verschillende organisaties en een eigen praktijk heb gehad als Psychosociaal natuurgeneeskundig counselor deed zich de mogelijkheid voor om op De Mollenhof in Oeken mijn droom te verwezenlijken. Een plek voor en door mensen. Waar mens, zorg, natuur en historie samen komen. Lekker buiten zinvol bezig zijn. Het  geeft plezier aan de dag, saamhorigheid, gemeenschap zin om iets mooier te maken.  Gezamenlijk koffie drinken en creatief bezig zijn geeft gezelligheid.

Wat De Mollenhof wil uitdragen is: laagdrempeligheid, kleinschaligheid, ontzorging, veilige plek en persoonlijke benadering, het gevoel ergens bij te horen.

Dit kan en wil ik niet alleen uitdragen en heb daar fijne mensen om me heen voor nodig die dezelfde intentie hebben. Het geweldige enthousiaste team stelt zich aan u voor.

De Professionals en Vrijwilligers

Wendie Derks

Mijn naam is Wendie Derks. Ik ben 47 jaar en ik woon samen met mijn partner en 3 kinderen in de gemeente Brummen. Vanuit mijn eigen coachpraktijk de Wending, werk ik sinds maart 2017 als ZZp-er een vast aantal dagdelen per week op de Mollenhof.

Deze plek geeft mij vanaf het eerste moment een gevoel van thuiskomen en dat gevoel wil ik graag met heel veel mensen delen. Je kunt hier genieten van de rust en de natuur, maar ook van gezelschap, een spel, een (creatieve)activiteit of een gezonde lunch. Zo bieden we voor ieder wat wils. En daarin zit voor mij het allerbelangrijkste. Mensen komen hier omdat ze graag willen komen, omdat ze er plezier aan beleven of doordat ze op een zinvolle manier kunnen bijdragen. Je mag hier zijn wie je bent. Wij proberen ons daar op af te stemmen en daar op aan te sluiten om samen met jou op zoek te gaan naar jouw mogelijkheden en talenten.

Louise Lindeboom

Mijn naam is Louise Lindeboom, ik ben 55 jaar en getrouwd. Gezegend met 3 volwassen kinderen die allemaal op zichzelf wonen. Ik woon in Arnhem waar ik veel wandel in de vele groene parken.

In april 2020 ben ik begonnen op De Mollenhof. Op de woensdagen zal ik vanuit mijn bedrijf Lindeboom Wandelcoach werkzaam zijn als zzp-er op De Mollenhof.
Mijn eerste kennismaking met De Mollenhof was als een warme deken. Een fijne plek waar een ieder zich snel thuisvoelt en zichzelf kan zijn. Het huiselijke en de verbinding met de natuur zorgen voor rust en dat iedereen op eigen, unieke wijze kan groeien en bloeien. Een veilige basis waar we elkaar mogen ontmoeten en verrijken.

Ik ben een buitenmens en begeleid als zorgprofessional en als wandelcoach al vele jaren jong & oud op weg naar een prettig welbevinden en plezier. De natuur is mijn compagnon in mijn (werkend) leven. Samen met anderen krijgt het buiten zijn een extra dimensie.
Als Register Wandelcoach begeleid ik vrouwen in de natuur met stress- en burnoutklachten. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website www.lindeboomwandelcoach.nl

Ineke Dekker

Mijn naam is Ineke Dekker, ben 60 lentes jong en een sportieve levensgenieter die houdt van buiten zijn, hardlopen en wandelen in de heerlijke bossen, maar ook op het strand in Noordwijk a/zee waar mijn roots liggen, ook houd ik van tuinieren, lekker lezen en reizen maken met onze camper, het liefst naar Scandinavië.
Ik woon samen met manlief en teckel Sjors in Leuvenheim, samen hebben we maar liefst 5 kinderen, maar die wonen allemaal al lekker op zichzelf.
De afgelopen 9 jaar was ik werkzaam bij Buurtzorg in de wijkverpleging en daarvoor op Tolzicht in Brummen. Mijn hart ligt bij de oudere mens, vooral omdat ik houd van de interessante en soms grappige verhalen over vroeger, ik voel vaak een verbondenheid, iets kunnen betekenen voor iemand, al is het maar even die glimlach die tevoorschijn komt, dat maakt mij blij.

Ik ken Karin en de Mollenhof al een aantal jaren en heb altijd al eens gedacht….daar zou ik ooit wel willen werken, zo’n prachtige warme plek waar je blij van wordt als je er bent. De mensen het naar de zin maken en een gezellige dag brengen. Ineens kwam daar dat plekje vrij, ik heb er niet lang over na hoeven denken en de stap gezet om vanaf 1 november er samen met u/ jullie een fijne tijd door te gaan brengen.

Tot ziens op de Mollenhof.

Odilia Kraamwinkel

Mijn naam is Odilia Kraamwinkel, ik ben 27 jaar en ik woon in het mooie Brummen.
In mei 2020 kwam ik bij de Mollenhof, in eerste instantie om als vrijwilliger te helpen in de tuin. Wat mij gelijk opviel bij de Mollenhof, was de gezellige, ongedwongen sfeer. Op deze plek mag echt iedereen zichzelf zijn en is er nog persoonlijke aandacht voor iedereen. Er wordt hier gekeken naar wat iemand wél kan en waar iemands talenten liggen, in plaats van te kijken naar wat iemand niet (meer) kan.
Voordat ik bij de Mollenhof kwam, had ik ook al in de zorg gewerkt, dus gaandeweg ging ik steeds meer helpen met de begeleiding van de mensen in de tuin. Mijn passie ligt echt bij het buiten werken, in de tuin en met de dieren en daar neem ik graag andere mensen in mee.
Dus vanaf begin dit jaar ben ik, met hulp van Karin en Kees, mijn eigen bedrijf in tuinwerk begonnen en werk ik nu 3 dagen per week als zzp-er op de Mollenhof. Hier probeer ik mensen een fijne, zinvolle dag te bezorgen, waarbij iedereen doet wat hij of zij kan. De meeste voldoening haal ik uit een glimlach, of iemand die ontdekt dat hij/zij iets toch kan of iets leuk vindt om te doen. En natuurlijk het zien wat de natuur en bijvoorbeeld de mooie bloemen in de tuin met mensen kunnen doen.
Ik ben blij dat ik op deze mooie, fijne plek mag werken en hopelijk zien we elkaar een keer op de Mollenhof!

Groetjes, Odilia

Bianca van Dam

Op 19 september 2019 kwam ik voor een kennismaking gesprek bij De Mollenhof. Dit beviel van beide kanten goed en zo kwam ik op de maandagmiddag als aanvulling bij het team. De Mollenhof gaf mij gelijk bij binnenkomst al een fijn gevoel. Er hangt een ontspannen, gezellige en huiselijke sfeer en ook de ligging van het pand in de natuur is mooi en rustgevend. Het mooie vind ik dat een mens hier mens mag zijn, er wordt gedacht in mogelijkheden en niet in beperkingen, daarom mag een ieder zijn wie hij of zij is en doen wat diegene zelf leuk en prettig vindt.
Er zijn veel mogelijkheden om te doen, hierbij kun je denken aan: een gezamenlijk spel of alleen, lezen, muziek luisteren, knutselen, maar ook buiten wandelen in de tuin, tuinieren, koken en bakken. De mensen worden op een leuke manier gemotiveerd en gestimuleerd om mee te doen, maar er wordt niks opgelegd en dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de mensen graag bij De Mollenhof komen. Groet en graag tot ziens op De Mollenhof! Bianca.

Claire Dix

Tekst volgt binnenkort.

Het Mollenteam en de vrijwilligers.

Foto van voor de Corona 😉