Lentekriebels

 

Maart is alweer begonnen. Heerlijk voorjaar gevoel was er afgelopen week volop. De foto laat het wel zien. We zijn lekker bezig geweest in de kas (genaamd Tuinkamer) met het voorzaaien van verschillende zaden voor de moestuin en bloemen pluktuin.

We zijn al bezig met de voorbereidingen voor NL-DOET op vrijdag 15 maart. Er komen 25 tot 30 mensen van een bedrijf om te komen helpen in de natuur. Geweldig toch? Hiervoor heeft Geurdie al een lijst aan klussen klaarliggen. Het gele zand is besteld, de stoeptegels moeten we nog ophalen. Die zijn aangeboden door Marcel Arendsen en de zaden zijn al binnen. Laten we met z’n allen duimen voor goed weer. We zullen zorgen voor een flinke pan soep.

Aankomende week gaan we gezellig met de vaste bezoekers naar de Reuvershoeve een pannenkoek eten. We hebben zegels gespaard die we nu gaan verzilveren. We kijken er naar uit.

Woensdagmiddag 6 maart 14.00 uur komt Jan Dolman waardevolle verhalen vertellen over de oorlog wat zich hier in Brummen heeft afgespeeld.

Vrijdag 8 maart kunnen er nog mensen zich opgeven voor de workshop vogelhuisjes maken samen met Jan en Jet. Rond 9.30 staat de koffie klaar en rond 12.00 sluiten we langzaam af. De bijdrage is € 5 voor een huisje.
De vogels zijn al volop aan het zoeken naar een broedplaats. Helaas heb ik de Kievit nog niet gehoord. Ze hebben het wel moeilijk die weidevogels. Gisteren zag ik in het weiland naast ons 3 grote roofvogels zitten, 5 ooievaars en 2 reigers.  Allemaal geen lieverdjes voor de kievit.

Dit jaar hebben we op de Mollenhof helaas geen lammetjes. We missen ze wel. We hadden afgelopen zomer zo weinig gras en moesten we ze volop bijvoeren. Dat is nu eigenlijk nog steeds zo. Maar de ooitjes een jaartje rust te geven is ook niet verkeerd. We zijn nog op zoek naar een goed adres voor 3 mooie rammetjes. Ouessantschaapjes, een klein leuk ras. Dus weten jullie iemand waar ze een goede wei kunnen krijgen? Laat het maar weten.