Feestelijke opening van de Tuinkamer

Onder grote belangstelling was 18 april de opening van de Tuinkamer door burgemeester Alex van Hedel. Het was een stralende dag. De lekkere hapjes waren die ochtend gemaakt door de bezoekers van de ontmoeting. Twee vrijwilligers die veel uurtjes en hun creativiteit hebben ingezet om de tuinkamer zo mooi te maken zoals hij nu is, werden door de burgemeester gehuldigd als dank.

 

      

De burgemeester knipte met een takkenschaar het lint door, deed daarna de klompen aan en pootte nog een vlinderstruik om ook de vlinders te helpen en de aanzet te geven voor de realisatie van de pluktuin. Wat zo mooi was dat ik 2 dagen vooraf bedacht dat het wel erg fijn zou zijn als er wat sfeervolle muziek aanwezig zou zijn. Een telefoontje en ja hoor, we konden op de dames rekenen. Zo geweldig! En ja, dat maakte de middag nog gezelliger. We zijn nu volop bezig met voorzaaien, verspenen en uitplanten. Heerlijk zo’n extra ruimte. Ook voor bezoekers als het even te druk word in de Ontmoeting. Het uitzicht is geweldig.

 
Maandag 15 April werd door de secretaris van de stichting de handtekening gezet onder het samenwerkingscontract van de gemeente met stichting De Mollenhof voor 2019. We zijn nu 4 middagen geopend voor mensen uit de gemeente Brummen die indicatie waardig zijn. Dat wil zeggen voor mensen die wel wat ondersteuning of een zekere begeleiding nodig hebben. We hebben dan professionele begeleiding en de bezoekers hoeven niet eerst een keukentafelgesprek aan te vragen. Er volgt wel een lichte entreetoets op De Mollenhof. Het is een soort van Pilot.

We werden blij verrast door de uitnodiging van het Rhedens College uit Dieren om te komen kijken naar de musical Mama Mia. We reden er met 2 auto’s naar toe. Wat was het geweldig goed en wat hebben wij genoten van al die jonge talenten!

    

Wat is het al vroeg prachtig weer geweest. We waren er met z’n allen ook wel aan toe om weer lekker naar buiten te gaan. Kees neemt dinsdag- en donderdagochtend wat bezoekers mee voor een wandeling met onze Buddy, we kunnen heerlijk zitten op een van de fijnste plekjes die dan uit de wind liggen (zoals hiernaast voor de tuinkamer).

Tot zover deze Blog. Er is altijd zoveel te vertellen.  De rest komt een volgende keer 😉
Karin.