Eerste Mollenblog

Welkom op onze eerste Mollenblog.

Jeroen Arendse heeft voor ons deze nieuwe site gemaakt. Hier zijn we erg blij mee. Nu leek het ons erg fijn om via een blog iedereen regelmatig op de hoogte te houden van alle nieuwtjes. Er gebeurt zoveel op De Mollenhof en het is leuk om iedereen daarbij te betrekken.

We zitten alweer bijna in Maart 2019. Ons jaar is goed van start gegaan. De eigen raamovereenkomst met de gemeente Brummen is rond. We werken voortaan dus niet meer via een onderaannemerschap met Habitat. Het voelt voor mij alsof we nu op eigen benen staan. De WMO-indicaties voor De Mollenhof lopen nu direct via mijn bedrijf Aandacht met Zorg. Dat geldt ook voor de bezoekers met een persoonsgebonden budget (PGB).

Ook mooi is dat we van het Oranjefonds een bijdrage van € 400 hebben gekregen voor NL DOET op vrijdag 15 maart. Deze bijdrage is bedoeld om een pad aan te leggen zodat mensen ook met rolstoel of rollator bij de moestuin en pluktuin kunnen komen. Ook kunnen we hiermee zaden kopen voor in de kas, de moestuin en pluktuin. En potgrond voor in de bakken. We gaan het in en om de mooie gerenoveerde kas gezellig maken. Geweldig dat we er een fijne ruimte bij hebben waar we met de bezoekers naar toe kunnen. Deze kas krijgt nog later extra aandacht in een volgende blog.

Wij zijn erg blij met de mooie erkenning vanuit de gemeente Brummen. Het college kent De Mollenhof weer voor een jaar subsidie toe. We kunnen zo de Algemene Voorziening (naast de geïndiceerde zorg) blijven aanbieden voor 4 dagdelen. Iedereen is welkom op ma- wo- en do-middag en vrijdagochtend. De tijden zijn dus wat aangepast. Kijk maar elders op de site of in de folder.

Wat ook een mooie start in het nieuwe jaar is dat we er 2 nieuwe vrijwilligers bij hebben gekregen. Heel fijn want zonder goede vrijwilligers zouden we deze begeleiding nooit zo kunnen geven. Omdat het steeds drukker wordt blijven nieuwe vrijwilligers altijd welkom! Ook voor de tuingroep die op dinsdag en donderdag gezellig bezig is. Kom gewoon maar eens langs voor een kop koffie om de sfeer te proeven.

Dit waren de belangrijkste nieuwtjes voor nu. We zullen regelmatig een blog publiceren. Dus tot binnenkort!

Groetjes Karin