Blog NL Doet dag!

Geslaagde NL-Doet dag!

De landelijke NL-DOET dag van 15 maart hadden we na veel wikken en wegen toch maar een week uitgesteld. Het land was te drassig om er in te werken. Wat waren we blij want een week later was het stralend weer. Er kwamen werknemers van een bedrijf Watts. Voor hun was het een soort van team building. Ze kwamen met ongeveer 25 mensen. Verder kwamen onze  vertrouwde vrijwilligers en nog nieuwe vrijwilligers die zich aan hadden gemeld via het Oranjefonds. Het was een super dag. Erg gezellig en prachtig weer. Wat er gedaan is?…. een mooie nieuwe vlechthaag van wilgentenen bij de moestuin, een brede stoep (rolator en rolstoel proof) aangelegd bij de kas, alle fruitbomen gesnoeid, violen in potten geplant, dode bomen uitgegraven, struiken uitgegraven die verplaatst moeten worden, meidoorn verpoot, onkruid gewied, zand gekruid, gespit……ieder werd voorzien van koffie, thee zelf gebakken cake…….. echt alles verliep geweldig. Om 12.30 gingen de mensen van Watts weer verder. Sommigen hadden er moeite mee dat ze het werk niet af konden maken maar ze mogen altijd terug komen.

 

Na de broodjes en soep gingen we met nog de anderen verder. Geurdie moest even schakelen omdat ze een workshop vilten gaf in de ontmoetingsruimte. Heerlijk die bedrijvigheid op het terrein.

 

 

 

 

 

 

Het was deze week weer zo fijn om alle betrokkenheid te voelen van onze bezoekers. Ze zagen wel dat er veel gedaan was.

 

Het is zo fijn om even zo geholpen te worden, het zetje weer te voelen en de ondersteuning, de ander mee te laten genieten van de prachtige plek die we samen alleen maar mooier maken. Zo ook In en om de kas (tuinkamer). Daar kunnen we hoop ik net op tijd gaan zaaien in de moestuin en mooie bloemen zaaien voor de pluktuin. De bezoekers zijn al volop aan het voorzaaien in de tuinkamer en we zien de eerste plantjes opkomen. Ze worden dan ook goed verzorgd.

 

 

Het is zo’n heerlijk seizoen. Alles komt weer uit de aarde omhoog. Er komt weer kleur in de tuin. Iedereen hartelijk dank voor de grote inzet en bijdrage aan de geslaagde dag!!Ook het Oranjefonds dank voor de financiële bijdrage voor de zaden plantjes, tuinaarde en zand!